- яйка (жаўток) - 4 шт.
- малако - 1.5 шклянкі
- сметанкавае масла - 4 ст. л.
- ванільны цукар – 5 г
- каньяк - 1 ст. л.
- мука – 250 г
- сода - 2 г. л.
- цукровы пясок - 2 ст. л.
- арэхі – 60 г
- узбітыя сліўкі - для ўпрыгожвання
- соль
-карыца - па густу
- адвараны рыс – 250 г
- масла - для смажання.
Разатрыце жаўткі. Ўліце малако і масла, дадайце ванільны цукар і
каньяк, соду, цукар, соль і карыцу. Добра ўзбіце, а затым змяшайце з
арэхамі і рысам. Разагрэйце патэльню (лепш - чыгунную), вышмаруйце
яе маслам і выпякайце аладкі не меней 1 хвіліны з кожнага боку.
Падавайце гарачымі - са смятанай, варэннем і г.д.
|