- мука – 250 г
- яйка - 4 шт.
- малако - 400 мл
- масла – 60 г
- шпінат (свежы) – 500 г
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- часнык - 1 зубчык
- памідоры - 1 шт.
- сыр адыгейскі – 400 г
- сліўкі – 250 г
- цёрты сыр - для ўпрыгожвання.
Замясіць цеста з мукі, яйкаў, малака і солі і пакінуць на 20 хвілін.
З гатовага цеста спячы на топленым масле аладкі. Цыбулю і часнык
пасекчы. Памідоры ачысціць і нарэзаць кубікамі. Патушыць у
сметанкавым масле цыбулю і часнык, дадаць шпінат і зноў патушыць.
Зняць з пліты. Перамяшаць з адыгейскім сырам, памідорамі і заправіць
соллю, перцам, карыцай і мушкатавым арэхам. У аладках зрабіць узбоч
надрэз, а напоўніць ўтварыўшуюся кішэньку шпінатнай масай. Пакласці
ў форму, змазаную тлушчам. Змяшаць сліўкі і сыр, заправіць соллю і
перцам. Запякаць аладкі 20 хвілін у нагрэтай да 200 С духоўцы.
|