- цыбуля-парэя (тоўстымі кавалкамі) - 1 кг
- мука (з мацы) - 120 мл
- яйка (узбіць) - 2 шт.
- базілік (сушоны) - 1 дробка
- чабор (сушоны) - 1 дробка
- мушкатавы арэх (цёрты),
-соль- па густу
-перац - па густу
- аліўкавы алей
- цытрына (долькі, падаваць).
Адварыць цыбулю-парэю у падсоленай вадзе на працягу 5 хвілін.
Зліць і даць астыць. Дробна парэзаць цыбулю і пакласці ў міску;
змяшаць з мукой, яйкамі, травой, мушкатавым арэхам і прыправамі.
Нагрэць 5 мм аліўкавага алею ў патэльні. З дапамогай дзвюх сталовых
лыжак акуратна выкладваць цыбульную сумесь у пякучае масла.
Абсмажваць на шырокім агні ў да жаўтлявай скарыначкі. Абсушыць
на кухонных ручніках. Абсмажыць з пакінутай сумессю іншыя аладкі,
падаваць з долькамі цытрыны і соллю.
|