- фасоль – 100 г
- алей – 10 г
- малако – 40 г
- яйка - 2 шт.
- пшанічная мука – 50 г
- цукар - 1 г.л.
- соль - 1/2 г.л.
- дрожджы – 2 г
- смятана.
Фасоль сварыць і прыгатаваць пюрэ. У пюрэ, астыўшае да 40 – 30 С,
дадаць сырыя яйкі, соль, цукар, дрожджы, разведзеныя ў малацэ,
прасеяную муку ў колькасці 50% да вагі сухіх бабовых і змешваць
датуль, пакуль цеста не стане аднастайным. Цеста паставіць на 1.5 - 2
гадзіны ў цёплае месца (28 – 30 С) для закісання. Калі цеста
паднімецца, з яго выпякаць на патэльні ці блясе аладкі. Падаць аладкі
гарачымі са смятанай, маслам, сыроваткай, павідлам, варэннем ці з
салодкім кісялём. Такім жа спосабам можна прыгатаваць бабы, гарох,
чыну ці нут.
|