Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Мучныя стравы

    АЛАДКІ З ІМБІРАМ І ГАРБАТНЫМІ ГРУШАМІ

    - гарбата (Twinings з цытрынай і травой) - 4 пакуначка

    - цукар – 170 г

    - грушы (спелыя) - 6 шт.

    для блінцоў:

    - мука – 200 г

    - сода - 1 г.л.

    - карычневы цукар – 50 г

    - імбір (цёрты на дробнай тарцы) - 2.5 см

    - яйка (1 цэлае і ў 1 падзяліць жаўток і бялок) - 2 шт.

    - маслёнка ці кефір - 300 мл

    - сметанкавае масла – 25 г.

    Пакласці гарбатныя пакуначкі і цукар у рондаль і заліць 600 мл кіпеню.

    Павольна награваць 2-3 хвіліны, пакуль цукар не растворыцца. Тонка

    парэзаць грушы і дадаць іх у рондаль. Давесці да кіпення, затым

    зменшыць агонь, накрыць вечкам і варыць 5-6 хвілін на павольным агні,

    пакуль грушы не будуць мяккімі. Перакласці грушы ў вогнетрывалую

    пасудзіну шумоўкай. Дастаць гарбатныя пакуначкі. Давесці вадкасць

    да кіпення і кіпяціць 5-10 хвілін, пакуль не ўварыцца напалову. Паліць

    сіропам грушы, пакінуць на 10 хвілін, затым накрыць і замачыць на ноч

    і паставіць у халадзільнік. На наступны дзень зрабіць бліны: прасеяць

    муку і соду ў міску, затым дадаць цукар. Зрабіць паглыбленне ў

    сярэдзіне, дадаць імбір, цэлае яйка і жаўток. Перамяшаць драўлянай

    лыжкай, затым паступова дадаць маслёнку, узбіваючы, пакуль сумесь

    не стане аднастайным густым цестам. У чыстай місцы ўзбіць пакінуты

    бялок з дробкай солі да мяккіх пікаў. Акуратна дадаць у цеста

    металічнай лыжкай. Нагрэць трохі сметанкавага масла ў

    непрыгараемай патэльні. На адлегласці адзін ад аднаго выкладваць

    цеста лыжкай і абсмажваць на сярэднім агні па 3 хвіліны з кожнага

    боку, пакуль на паверхні не з'явяцца бурбалкі. Перавярнуць і рыхтаваць

    2-3 хвіліны, пакуль яны не паднімуцца і не будуць залацістымі.

    Перакласці на талерку і трымаць у цёплай духоўцы (140 С), пакуль

    рыхтуеце астатнія. З гэтай колькасці можа атрымацца каля 18 аладак.

    Падаваць аладкі стопкамі, прапластоўваючы грушамі ў гарбаце

    і падаючы з ёгуртам.

    Катэгорыя: Мучныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (17.11.2016)
    Праглядаў: 234 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar