- кукурузная мука - 1 шклянка
- пшанічная мука - 1/2 шклянкі
- цукровая пудра - 1 ст. л.
- разрыхляльнік - 2 г. л.
- маслёнка - 1 шклянка
- сметанкавае масла - 2 ст. л.
- яйка - 1 шт.
- кляновы сіроп - 4 ст. л.
- свежы інжыр
- кляновы сіроп - для ўпрыгожвання.
-ўзбітыя сліўкі - для ўпрыгожвання.
Разагрэйце духоўку да 200°С. Злёгку вышмаруйце маслам форму для
выпечкі на 12 аладак. У вялікай місцы змяшайце кукурузную і
пшанічную муку, цукар, разрыхляльнік і ўліце маслёнку, кляновы сіроп,
яйкі і разагрэтае масла. Замесіце вадкае цеста. Раскладзіце цеста ў
форму для аладак і выпякайце 20 хвілін да залацістага колеру. Інжыр
разрэжце на 4 часці і ўпрыгожце аладкі, паліце іх кляновым сіропам і
ўзбітымі сліўкамі.
|