-маца - 5 пласцінак
-сумесь цёртых сыроў ("Калаж кашкавал", "Калаж пармезан", "Пірэус фета", "Пірэус булгарыт") - 200 г
-нарэзаная рэзкая трава - шніт-цыбуля ("ірыт"), чабор, кроп, пятрушка - 1 шклянка
-яйка - 4-5 шт.
-соль,
-сечаны чорны перац
-масла для пячэння
Для падачы да стала:
-смятана "Шаменет Тнува" 15% - 3 слоічкі
1. Мацу, наламаную маленькімі кавалачкамі, змясціць у міску, заліць
кіпенем і пакінуць на некалькі хвілін. Зліць ваду, добранька адціснуць.
Перакласці ў міску, дадаць астатнія прадукты і перамяшаць у
аднастайную сумесь.
2. Нагрэць алей ў патэльню. Ўліць у гарачы алей дзве лыжкі сумясі і
сфармаваць аладку. Абсмажыць абапал да залацістага колеру.
Падобным чынам прыгатаваць астатнія аладкі.
Падаваць гарачымі, са смятанай.
|