- шынкі – 4 шт
- манныя крупы - 2 ст.л.
- сліўкі - 1/2 шклянкі
- яйка - 1 шт.
- цёртая брынза ці вострага цвёрдага сыра - 2 ст. л.
- смятана - 4 ст. л.
- алей - 3 ст. л.
- сода гашаная - 1/2 г. л.
- воцат - 1 г. л.
- цукар,
-соль - па густу
Вычышчаныя маладыя шынкі нарэзаць дробнымі лустачкамі, ўсыпаць
манныя крупы, уліць сліўкі і, добра перамяшаўшы, варыць на слабым
агні, злёгку памешваючы, да гатовасці. Дадаць па густу цукар,
гашаную воцатам соду, узбітае яйка, цёртую брынзу ці сыр, соль і
старанна вымешаць цеста. Даць цесту настаяцца 10-15 хвілін і
смажыць як звычайныя аладкі. Падаць гарачымі са смятанай ці
маянэзам, па густу.
|