-1 кг шынкоў
-3 ст. л. сметанкавага масла
-3 яйкі
-соль,
-перац - па густу
-2 шклянкі мукі
-2 г соды
-1/4 шклянкі цукру
Для грыбнага соусу:
-шампіньёны -300 г
-смятана -200 г
-мука
-масла сметанкавае сліўкі ці малако/вада
Шынкі нарэзаць і патушыць да размякчэння на масле. Затым працерці
гарачымі і пакласці ў іх масла, размяшаць і астудзіць. У астуджанае
пюрэ ўбіць яйкі, пасаліць і паперчыць па густу, дабавіць цукар. Затым
у масу высыпаць муку і соду: ўсё як след размяшаць да з'яўлення
бурбалак. Пасля гэтага трэба разліваць цеста лыжкай на моцна
нагрэтую патэльню, добра змазаную маслам. Падаваць аладкі з
грыбным соусам. Для яго падрыхтоўкі на патэльні разагрэць 1-2 ст. л.
сметанкавага масла, выкласці ў яго муку і абсмажваць, увесь час
мяшаючы да залацістага колеру. Затым перакласці ў посуд, развесці
вадкасцю, даць трохі закіпець, увесь час мяшаючы і зняць з агню.
Шампіньёны нарэзаць і абсмажыць да залацістага колеру. Белы соус
працерці праз сіта, дадаць смятану, спецыі па густу і злучыць з
грыбамі. Усё перамяшаць.
|