- цукіні (кветкі) - 12 шт.
- шынкі цукіні - 2 шт.
- соль - па густу
- алей - для смажання
для цеста:
- яйка (жаўток) - 1 шт.
- вада - 275 мл
- соль - 1/2 г.л.
- мука – 100 г
- бульбяная мука – 100 г
- базілік - 1 пучок.
Разагрэць духоўку да 180 С. Зрэзаць аснову ў кветак цукіні і расчыніць
іх. Пакласці кавалачкі цукіні у кветкі. Для цеста змяшаць жаўток з вадой
і соллю, затым дадаць муку, бульбяную муку і базілік, перамяшаць
драўлянай лыжкай. Не памешвайце занадта шмат; нічога страшнага,
калі мука дзесьці застанецца камякамі. Падрыхтаваць бляху,
пракладзеную папяровымі кухоннымі ручнікамі перад тым, як пачнеце
смажыць. Нагрэць алей для смажання да 190 С. Акунуць кветкі з цукіні
у цеста і абсмажыць у фрыцюры ў адзін пласт, порцыямі ў залежнасці
ад памеру фрыцюрніцы, на працягу некалькіх хвілін з кожнага боку. Яны
павінны быць бледна-залацістымі. Дастаць іх шумоўкай, абсушыць і
пакласці на бляху і паставіць у духоўку. Заправіць соллю і перцам і
пакінуць дзверы духоўкі прыадчыненымі, пакуль рыхтуеце астатнія.
Падаваць аладкі гарачымі.
|