- ананас (свежы) - 1 шт.
- мука пшанічная – 120 г
- соль - дробка
- цукар – 100 г
- яйка (жаўток) - 2 шт.
- малако – 150 мл
- яйка (бялок) - 2 шт.
- карыца (молатая) - па густу
- ванільнае марозіва – 200 г
для ўпрыгожвання:
- кансерваваныя вішні.
У ананаса зрэзаць верхавіну, ачысціць ад лупіны, мякаць разрэзаць на восем тонкіх кавалачкаў. Для цеста змяшаць муку, дробку солі, цукар і яечныя жаўткі. Размяшаць, уліць трохі малака, размяшаць, каб не ўтварыліся камякі. Дадаць пакінутае малако, вымешваць, пакуль цеста не стане аднастайным, пасля чаго пакінуць на 20 хвілін. Узбіць бялкі ў пену і дадаць у цеста, акуратна перамяшаўшы знізу ўгару. Разагрэць на патэльні масла, памачыць лустачкі ананаса ў цеста і абсмажваць з двух бакоў да залацістай скарыначкі. Гатовыя аладкі абсушыць на сурвэтцы, падаваць на талерках, пасыпаўшы цукрам і карыцай. Побач з аладкамі паскладаць шарыкі ванільнага марозіва і ягады вішні.
|