Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Мучныя стравы

    БАКЛАЖАНАВЫЯ АЛАДКІ

    -2 буйных баклажана (1 кг), нарэзаных папярок на кавалачкі таўшчынёй 1,5 см,

    -соль,

    -50 г прасеянай гарохавай мукі (пажадана з нута - турэцкага гарошку),

    -3 ст. л. пшанічнай мукі вышэйшага гатунку, змяшанай са шчодрай дробкай пекарскага парашка (ці соды),

    -2 ст. л. кукурузнай мукі,

    -1 дробка молатага чырвонага перцу,

    -1 дробка вострага (кайенскага) ці салодкага (папрыкі),

    -чвэрць г. л. куркумы,

    -3 ст. л. дробна насечанай свежай кінзы, базіліка ці пятрушкі,

    -3 ст. л. вады,

    -170 г сыра, пажадана "мацарэла", нарэзанага тонкімі лустачкамі,

    -125 г свежай ці сухой хлебнай дробкі ці 115 г дробных манных круп,

    -топленае масла ці алей для смажвання.

    Раскладзіце кружочкі баклажанаў на падносе і багата пасыпце соллю.

    Пакіньце на паўгадзіны, каб выдаліць лішак вільгаці. Змяшайце ў місцы

    муку, пекарскі парашок (ці соду), кукурузную муку, кайенскі перац ці

    папрыку, куркуму, свежую зеляніну і траціна г. л. солі з вадой і ўзбіце

    да атрымання аднастайнага цеста. Па кансістэнцыі яно павінна быць

    падобным на густы крэм. (Калі спатрэбіцца, дадайце яшчэ вады.)

    Змыйце соль з баклажанавых кружочкаў і асушыце іх папяровымі

    сурвэткамі. Каб кавалачкі баклажана былі аднолькавымі, абрэжце іх

    круглай формачкай для печыва дыяметрам 5 см. Раскладзіце парамі

    кружочкі аднолькавага памеру, а абразанні захавайце для іншай

    стравы. Падрэжце кавалачкі сыра так, каб яны сталі ледзь менш

    баклажанавых кружочкаў. Пакладзіце два тонкіх кавалачка сыра паміж

    парай кружочкаў баклажана. Пагрузіце "сэндвіч" у гарохавае цеста,

    лёгкім рухам страсіце лішак цеста, затым абкачайце ў хлебнай дробцы

    ці манных крупах і адкладзіце ў бок на падрыхтаваную ваксаваную

    паперу. Такім чынам падрыхтуйце ўсе баклажанавыя сэндвічы. Наліце

    ў вялікую чыгунную патэльню гэтулькі топленага масла ці алею, каб яго

    пласт склаў 1,5 см, і нагрэйце на ўмераным агні. Не даводзячы масла

    да з'яўлення дыму, пакладзіце сэндвічы на патэльню і смажце 10-15

    хвілін кожны бок, пакуль баклажаны не стануць мяккімі і прыемна

    карычневымі. Старанна рэгулюйце агонь: калі тэмпература занадта

    высокая, сыр можа прадрацца скрозь скарыначку абсмажанага цеста;

    калі тэмпература занізкая, аладкі ўбяруць залішнюю колькасць масла.

    Падавайце гарачымі, прама з патэльні.

    Катэгорыя: Мучныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (15.11.2016)
    Праглядаў: 222 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar