(спосаб 1)
-мука - 3.5 шклянкі
-соль - 1/2 г.л.
-вада - 1 шклянка
У місцы змяшаць муку з соллю, зрабіць у цэнтры паглыбленне
і дадаць прыкладна 1 шклянку вады пакаёвай тэмпературы.
Вымешваць да утварэння грубага неаднастайнага цеста.
Перакласці цеста на прыпудраную мукой дошку
і вымешваць 5-6 хвілін, пакуль яно не стане аднастайным, эластычным.
Перакласці цеста ў міску, накрыць кухонным ручніком
і пакінуць на 30 ці больш хвілін пры пакаёвай тэмпературы.
Гэта базавы рэцэпт цеста для мома.
Цеста замешваюць са звычайнай пшанічнай мукі ці сумясі абіўной
(цэльназерневай) мукі і мукі першага гатунку, у суадносінах 2-3:1.
|