- мука - 2 шклянкі
- цукар - 1/4 шклянкі
- парашок пекарскі - 2.25 г.л.
- сода харчовая - 1/2 г.л.
- яйка - 2 шт.
- маслёнка - 2 шклянкі
- масла сметанкавае топленае - 1/4 шклянкі
- чарніца - 1 шклянка
- масла сметанкавае для смажання.
Змяшаць муку, цукар, пекарскі парашок, соль і соду. Асобна ўзбіць яйкі
з маслёнкай і распушчаным маслам. Злучыць змесціва абодвух місак.
Пячы аладкі на сметанкавым масле, па 2-3 хвіліны з кожнага боку,
гатовыя аладкі пасыпаць зверху чарніцай. Падаваць са ўзбітымі
сліўкамі або кляновым сіропам.
|