для цеста:
- мука пшанічная – 125 г
- цукровая пудра - 3 ст.л.
- разрыхляльнік (для цеста) - 1 г.л.
- цэдра - 1 цытрыны
- вада – 150 г
- алей - 1 ст.л.
для соусу:
- цукровая пудра – 150 г
- парэчка чорная - 1/2 шклянкі
- сок цытрынавы - 2 ст.л.
- вада
- цэдра - 1/2 цытрыны
З паказаных інгрэдыентаў замесіце цеста і, выкладваючы яго невялікімі
порцыямі на патэльню, смажце аладкі на разагрэтым алеі з двух бакоў
да залацістага колеру. Для соусу цукровую пудру растварыце ў вадзе,
дадайце працёртую парэчку. Давядзіце соус да кіпення, ўліце
цытрынавы сок, варыце 1-2 хвіліны. Пры падачы паліце аладкі
прыгатаваным соусам, аформіце цэдрай цытрыны.
|