-фарш мясны – 500 г
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-часнык (дробна парэзаць) - 1 зубчык
-пармезан (цёрты) – 200 г
-хлебныя дробкі - 2-3 ст.л.
-соус марынара – 600 г
-яйка - 1 шт.
-соль - па густу
-перац чорны - па густу
-пятрушка - па густу
-кроп (сечаны) - па густу
-заправа (сухая) - 2 г.л.
-макароны (канкільёне) - 20 шт.
Абсмажыць фарш з дробна парэзаным часныком і цыбуляй.
Дадаць у астыўшы і адцэджаны ад вадкасці фарш цёрты сыр
(2/3 ад усёй кол-ці), хлебныя дробкі, яйка і рэзаную зеляніну.
Дадаць соль, перац ці гатовую сухую заправу для макарон.
Прыгатаваць ракавінкі як паказана на пакаванні.
Варыць як вы любіце - калі альдэнтэ, то пару хвілін недаварыць,
калі звараныя да канца - дадаць 1 хвіліну.
Зліць ваду і астудзіць. Нагрэць духоўку да 200 С.
Соусам марынара вышмараваць форму для запекання
(прыкладна 150 г соусу).
Нафаршаваць шчыльна канкільёне мясной сумессю,
раскласці ў падрыхтаванай форме зрэзамі ўгару.
Выкласці пакінуты соус па-над ракавінкамі.
Зверху трохі прысыпаць пармезанам і паставіць запякаць к. 20 хвілін.
|