Цеста:
-малако - 600 мл
-мука - 300 мл
-соль - 0,5 г. л
-яйкі - 2 шт
-нацёртая гародніна - 600 г
-алей - 2 ст. л
-сушоны базілік - 2 ст. л
-чорны перац
-гароднінны булён - 1 кубік
-вада - 50 мл
Соус:
-вяндліна - 100 г
-марынаваныя агуркі - 100 г
-кроп - 2 ст. л
-смятана - 200 г
-маянэз - 200 г
-чорны перац
Першым чынам лепш прыгатаваць соус. Вяндліну і агуркі нарэзаць
дробнымі кубікамі, змяшаць з кропам, смятанай, маянэзам і перцам.
Міску накрыць плёнкай і паставіць у халадзільнік. Змяшаць муку з
малаком, дадаць соль і яйкі. Пачысціць і нацерці гародніну. У каструлі
падагрэць алей і злёгку абсмажыць дробна нарэзаны партулак. Дадаць
астатнюю гародніну і патушыць на агні, злёгку памешваючы. Увесці
базілік, булённы кубік, перац і даліць вады. Патрымаць на агні пад
вечкам хвілін пяць. Злёгку астудзіць і ўбіць у цеста. Смажыць на
змазанай алеем гарачай патэльні. Падаваць са свежай зелянінай
і халодным соусам.
|