-локшына удон (сухая) – 120 г
-курыны булён - 1 л
-грыбы шыітаке (свежыя) – 60 г
-грыбы вешанкі (свежыя) – 80 г
-апенькі – 20 г
-соевы соус – 80 г
-яйка - 2 шт.
-зеляніна - 4 галінкі
-крухмал - 1 г.л.
Арыгінальную першую страву з японскай кухні
можна прыгатаваць да абеду.
Для тых, хто любіць стравы з грыбамі,
гэты грыбны суп здзівіць незвычайным густам.
Для падрыхтоўкі супу з грыбамі па гэтым рэцэпце японскай кухні
локшыну сварыць у вялікай колькасці вады.
Зліць ваду, локшыну прамыць і адкінуць на друшляк.
Грыбы ачысціць, прамыць і нарэзаць невялікімі лустачкамі.
Ў кіпячы курыны булён дадаць соевы соус і падрыхтаваныя грыбы.
Давесці да кіпення і варыць 2-3 хвіліны.
Зняць з агню і дадаць локшыну.
Развесці крухмал вадой у прапорцыі 1:3.
У атрыманую страву тонкім струменьчыкам ўліць яйка
і разведзены крухмал.
Суп падаваць, упрыгожыўшы зелянінай.
|