-канкільёне
-грыбы (замарожаныя) – 400 г
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
для соусу:
-сметанкавае масла - 3 ст.л.
-мука - 2 ст.л.
-сліўкі - 1.5 шклянкі
-сыр (нацёрты) - 3 ст.л.
-сок ад грыбоў - 3 ст.л.
-соль - па густу,
-чорны перац (молаты) - па густу,
-мушкатавы арэх - па густу.
Канкільёне адварваем практычна да гатовасці.
Здробненую цыбуліну абсмажваем да залацістага колеру на сумесі
аліўкавага алею і сметанкавага масла, пасля чаго дадаем грыбы
і рыхтуем у плыні 10 хвілін.
Робім соус: у рондальчыку растопліваем сметанкавае масла,
дадаем муку і абсмажваем на сярэднім агні на працягу 30 секунд.
Дадаем сок, пакінуты ад смажання грыбоў, сліўкі, соль, перац
і мушкатавы арэх па густу.
Праварваем пры сталым памешванні на працягу 1-2 хвілін.
Дадаем нацёрты сыр і трымаем на сярэднім агні яшчэ пару хвілін.
Кожную ракавінку фаршуем грыбамі, пасыпаем нацёртым сырам
і запякаем 10-15 хвілін пры 180 С.
Падаём адразу ж з соусам.
|