-канкільёне - 20 шт.
-мясны фарш
-сыр – 150 г
-булён (кіпячоная вада)
-мука
-соль - па густу,
-перац - па густу,
-заправы - па густу.
Адварваем канкільёне практычна да гатовасці.
Выкладваем у формачку, змазаную аліўкавым алеем.
Фарш падсмажваем на патэльні да гатовасці,
увесь час памешваючы, што б ён быў рассыпістым.
Фаршуем ім ракавінкі. У тую ж патэльню, у якой мы падсмажвалі мяса,
наліваем булён (або кіпячоную ваду), ледзь менш паловы патэльні.
У кіпячы булён дробкамі кідаем муку, памешваючы,
(што б не было камякоў) датуль,
пакуль маса будучага соусу не дасягне кансістэнцыі вадкай смятаны.
Дадаем туды загадзя нацёрты сыр.
Усё гэта тушым, памешваючы, пакуль не ўтворыцца аднастайная маса.
Дадаем ў яе заправы па густу (раю дадаваць часнык для вастрыні).
Заліваем соусам нашы формы і ставім у духоўку на 180 С, хвілін на 10.
Адразу ж падаём на стол.
|