Макароны-"ракавінкі" вялікага памеру выдатна фаршуюцца рознымі
начыннямі. Напрыклад, печаным гарбузом з часныком і мяккім свежым
сырам. Ракавінкі запякаюцца з пармезанам, базілікам і таматавым
соусам з белым віном.
-гарбуз ("грушападобны" арэхавы) - 1 кг
-алей аліўкавы
-часнык - 10 зубкоў (неабчышчаных)
-сыр "рыкота" (мяккі тварог ці сметанкавы сыр) - 2 шклянкі
-лісце базіліка, разарванае на дробныя кавалачкі - 1/3 шклянкі
-таматавы соус для пасты (гатовы) - 3 шклянкі
-віно белае, сухое - ½ шклянкі
-паста " канкільёне " (вялікія ракавінкі) - 56 шт. (ці 32 вельмі вялікіх)
-сыр "пармезан" цёрты - 1 шклянка
Разагрэйце духоўку да 200 градусаў.
Гарбуз нарэжце буйнымі долькамі.
Выкладзіце ў форму, апырскайце аліўкавым алеем,
пасаліце, паперчыце і запячыце ў духоўцы на працягу 30 хвілін.
Дадайце часнык і пакіньце ў духоўцы яшчэ на 15 хвілін.
Злёгку астудзіце гарбуз і часнык, ачысціце і разамніце ў пюрэ.
Перамяшайце з рыкотай і паловай базіліка.
Дадайце спецыі па густу. Змяшайце ў рондалі таматавы соус і віно.
Даведзіце да кіпення на сярэднім агні.
Паменшыце агонь і кіпеціце 10 хвілін, пакуль соус злёгку не згусне.
Тым часам, прыгатуйце ракавінкі ў падсоленай вадзе да стану
"аль дэнтэ" (макароны застаюцца ледзь цвердаватымі "на зубок").
Адкіньце на друшляк і старанна зліце.
Выкладзіце ракавінкі на ручнік, каб яны трохі падсохлі.
Напоўніце іх прыгатаваным сырна-гарбузовым начыннем.
Пакінутае начынне выкладзіце ў цеплатрывалы посуд,
зверху - фаршаваныя ракавінкі і заліце ўсё соусам.
Пасыпце пармезанам, пакінутым базілікам і запячыце ў духоўцы
на працягу 15-30 хвілін (у залежнасці ад памеру ракавінак).
|