-паста канкільёне - 8 шт.
-авакада - 1 шт.
-крэветкі - 8 шт.
-часнык - 1 зубчык
-цытрына - 1 кальцо
-сок цытрынавы
-смятана - 8 кав.л.
-сыр пармезан - па густу
Адварыць у кіпячай падсоленай вадзе канкільёне
да стану аль-дэнтэ, выкласці на талерку.
Размарозіць крэветкі.
Выдаліць галовы і лапкі, пакінуць панцыр і хвосцікі.
Авакада разрэзаць уздоўж напалову.
Кручэннем у процілеглых кірунках адлучыць палоўкі, выняць костачку,
ачысціць, нарэзаць і апырскаць цытрынавым сокам
і расцерці відэльцам.
Часнык нацерці на дробнай тарцы, дадаць да авакада.
У "кальца" цытрыны выдаліць лупіну, разразаць яго радыяльна
на сегменты-трыкутнікі.
Узяць ракавінку і кававай лыжкай начыніць яе масай авакада.
Трыкутнік цытрыны "ўтапіць" у сярэдзінку ракавінкі, масу разраўняць.
Кававую лыжку смятаны злёгку націснуўшы на масу,
змясціць у цэнтр ракавінкі.
Крэветку змясціць у цэнтр ракавінкі хвосцікам угару.
Паверхню ўсярэдзіне ракавінкі пасыпаць цёртым
на буйнай тарцы сырам.
Змясціць ракавінкі ў змазаную маслам цёплую ёмістасць
і паставіць у нагрэтую да 180C духоўку на 5 хвілін.
|