-канкільёне – 400 г
-браколі (свежая) – 400 г
-шампіньёны (свежыя) – 300 г
-баравікі (сухія) – 20 г
-сыр пармезан – 50 г
-сліўкі (30%) - 150 мл
-часнык - 3 зубчыка
-сметанкавае масла - 2 ст.л.
-соль - па густу,
-чорны перац - па густу.
Канкільёне адварыце ў падсоленай вадзе.
Зліце ваду, спаласніце ракавінкі кіпячонай вадой і абсушыце.
Сухія баравікі здрабніце ў блендэры ці кавамолцы да стану парашка
і змяшайце з цёртым пармезанам.
Адварыце суквецці браколі (без сцеблаў).
У шампіньёнаў выдаліце ножкі, а капялюшыкі дробна парэжце.
Дробна нашаткуйце часнык.
Разагрэйце сметанкавае масла ў патэльні,
пакладзіце туды шампіньёны і часнык.
Тушыце 10 хвілін.
Дадайце сліўкі і тушыце яшчэ 2-3 хвіліны.
Зніміце з агню.
Запраўце соллю і перцам, змяшайце з браколі.
Атрыманай масай нафаршуйце канкільёне.
Выкладзіце канкільёне у форму для запекання,
пасыпце сумессю з пармезану і баравікоў.
Разагрэйце духоўку да 200 С
і выпякайце да утварэння залацістай скарыначкі (парадку 10 хвілін).
|