-ласось (паляндвіца) – 150 г
-соль - па густу,
-чорны перац - па густу,
-кайенскі перац - па густу
-сліўкі (падвойныя) - 125 мл
-яйка - 1 шт.
-хлебныя дробкі - 2 ст.л.
- канкільёне - 12 шт.
-крэветкі (вычышчаныя вараныя) – 50 г
-пятрушка - 2 ст.л.
-сметанкавае масла – 40 г
-памідоры – 250 г
-эстрагон - 1 галінка
- цыбуля-шалот - 1 шт.
-сухі вермут - 1 ст.л.
-белае віно - 100 мл
-сліўкі - 3 ст.л.
Ласасіну з соллю, перцам, кайенскім перцам здрабніць у міксеры
ў пюрэ, змяшаць з падвойнымі сліўкамі, яйкам, хлебнымі дробкамі
і пакінуць на холадзе на 20 хвілін.
Канкільёне сварыць да паўгатовасці,
астудзіць пад халоднай вадой, даць сцячы.
У ласосевую масу ўмяшаць дробна пасечаную пятрушку і крэветкі,
гарбатнай лыжкай начыняць канкільёне
і ўкладваць іх у змазаную маслам форму для запекання.
Памідоры абліць кіпенем, ачысціць, нарэзаць кубікамі.
Вермут з віном давесці да кіпення, апусціць пасечаную цыбулю-шалот
і ўварыць напалову, дадаць памідоры і эстрагон
і варыць 5 хвілін пад вечкам.
Сліўкі ўзбіць, патроху шматкамі дадаць сметанкавае масла,
заправіць соллю і кайенскім перцам.
Канкільёне паліць таматавым соусам і запякаць
у загадзя разагрэтай да 220 С духоўцы 15 хвілін.
Выняць з духоўкі, перакласці на цёплую талерку,
паліць сметанкавым соусам і падаваць.
|