-канкільёне – 250 г
-курыца (паляндвіца) – 300 г
-ананасы – 200 г
-сыр чэддэр (плаўлены) – 200 г
-віно белае - 120 мл
-малако - 250 мл
-сліўкі (22%) - 80 мл
-мука - 1 ст.л.
-масла сметанкавае – 50 г
-соль - па густу,
-чорны перац (молаты) - па густу
-мушкатавы арэх - 1/4 г.л.
-сыр пармезан - 80г
- алей аліўкавы (для смажання).
Курыную паляндвіцу рэжам маленькімі кубікамі,
трохі солім абсмажваем на аліўкавым алеі дзесьці 5-7 хвілін.
Рэжам кубікамі ананасы (лепш свежыя)
і дадаем да астыўшай курынай паляндвіцы.
У невялікім рондальчыку смажым муку на сметанкавым масле, ўліваем
віно, памешваем хвілін 5, калі моцна згусла - дадаем патрошку малако,
працягваем мяшаць, праз 3 хвіліны дадаем сліўкі, соль, перац і
мушкатавы арэх, памешваем яшчэ каля 5 хвілін да загусцення.
Бяром ракушачку і ўнутр на дно "сцелем" сыр Чэддэр.
Затым кладзем унутр нашу курыцу з ананасамі.
Паўтараем так з усімі ракавінкамі.
Змазваем форму сметанкавым маслам, ўкладваем канкільёне.
Зверху паліваем нашым вінна-сметанкавым соусам
і пасыпаем цёртым пармезанам. Ставім у духоўку на 200 С на 45 хвілін.
|