-канкільёне
-курыны фарш – 300 г
-салера (сцябло) - 1 шт.
-смятана - 4 ст.л.
-салодкі чырвоны перац - па густу,
-чорны перац - па густу
-соль - па густу,
-базілік (сушоны) - па густу
- цыбуля рэпчатая - 1/2 шт.
-часнык - 1 зубчык
-сметанкавае масла – 20 г
-мука – 30 г
-малако - 100 мл
-сыр – 50 г.
Змяшаць разам курыны фарш, смятану,
цыбулю нацёртую на дробнай тарцы, нацёрты на тарцы часнык
і сцябло салеры.
Заправіць спецыямі, па густу.
Начыніць фаршам сырыя макароны і паскладаць іх у форму,
дзе вы іх будзеце запякаць.
Заліць ракавінкі вадой, каб яны схаваліся цалкам
і адправіць у разагрэтую на 200 градусаў духоўку на 15 хвілін.
У рондальчыку распусціць масла і высыпаць туды муку, перамяшаць
да залацістага колеру, але сачыць, каб не падгарэла.
Спачатку ўліць палову малака
і, зняўшы з агню, добранька перамяшаць, каб не было камячкоў.
Ўліць пакінутыя малако і змешваць, на сярэднім агні,
пакуль соус не згусне, калі соус стаў занадта густым,
то яго можна злёгку развесці вадой.
Заправіць па густу. Праз 15 хвілін, уся вада ў духоўцы
павінна выкіпець, а калі не, то яе трэба зліць.
Па-над ракавінкамі нацерці сыр і заліць іх соусам.
Адправіць іх у духоўку яшчэ на 15 хвілін,
але гэтым разам можна зменшыць тэмпературу да 180 С.
|