-марскі кактэйль – 500 г
-макароны канкільёне - 20 шт.
-сліўкі (20%) - 120 мл
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-морква - 1 шт.
-кроп - па густу
-алей
-сыр – 80 г
-соль - па густу.
Цыбулю чысцім, наразаем кубікамі і абсмажваем на алеі
да залацістага колеру, прыкладна 5 хвілін.
Дадаем моркву, нацёртую на буйнай тарцы, і абсмажваем яшчэ 5 хвілін.
Дадаем дробна пасечаны кроп і солім па густу.
Тушым гародніну амаль да гатовасці. Ўліваем сліўкі.
Чакаем, пакуль яны закіпяць, і дадаем марскі кактэйль.
Тушым ўсё яшчэ 5 хвілін з моманту закіпання.
Дастаём з соусу марскі кактэйль (соус нам яшчэ спатрэбіцца)
і фаршуем ім канкільёне, адвараныя да паўгатовасці.
Змазваем бляху алеем і выкладваем фаршаваныя канкільёне.
Паліваем усё сметанкавым соусам, у якім мы рыхтавалі марскі кактэйль.
Тром сыр на дробнай тарцы і пасыпаем канкільёне.
Адпраўляем усё ў разагрэтую духоўку на 10 хвілін.
|