-ласось - 50 г
-макаронныя вырабы канкільёне (вялікія ракавінкі) - 5 шт.
-крэветкі варана-марожаныя - 5 шт. (+5 шт. на ўпрыгожванне)
-мідыі на створцы - 5 шт.
-сліўкі 36% - 80 г
-сыр дор блю - 10 г
-віно белае - 10 г
- цыбуля рэпчатая - 10 г
-шампіньёны - 2 шт.
1. Канкільёне адварыць паводле інструкцыі на пакаванні. Каля 12 хвілін.
2. Пакуль канкільёне варацца наразаем дробнымі кубікамі цыбулю,
здрабняем часнык, шаткуем шампіньёны.
Ласося наразаем дробнымі кубікамі.
3. Дастаём мідыі з ракавінак, чысцім ракавінку знадворку, і мяса мідыі ўсярэдзіне.
Адразаем кішэчнік (цёмны мяшэчак з краю мідыі).
4. Крэветкі чысцім ад панцыра, наразаем.
Можна выкарыстоўваць звычайныя "піўныя"
варана-марожаныя крэветкі. Тыгровыя глядзеліся б грувастка.
5. Абсмажваем цыбулю. Калі стане празрыстай, закідваем грыбы, часнык.
6. Праз пару хвілін дадаем ласося, праз хвіліну - мідыі
і пасечаныя крэветкі. Ўліваем віно і крышым дробна сыр.
7. Калі віно выпарыцца, ўліваем сліўкі. Злёгку солім.
Можна дадаць трохі цытрынавага перцу.
8. У канцы дадаем дробна сечаную пятрушку і здымаем з агню.
9. Начыняем нашы канкільёне прыгатаваным начыннем, ўкладваем
фаршаваныя канкільёне у ракавінкі, што ўсталёўваецца ў кожную па
адной крэветцы. Неверагодна смачна.
|