- канкільёне - 24 шт.
-ласось (паляндвіца) – 300 г
-крэветкі – 500 г
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-мацарэла – 150 г
-сыр эмменталь – 100 г
-сыр кастэло – 50 г
-сметанкавае масла
- алей аліўкавы
-салера (хвосцікі) - 6 шт.
-чабор (сушоны ці свежы) - па густу
-соль - па густу
-чорны перац - па густу.
Канкільёне адварыце ў вялікай колькасці падсоленага кіпеню
да стану аль дэнтэ.
Адкіньце на дуршлак і абсушыце.
Нарэжце цыбуліну вельмі дробна
і абсмажце на сметанкавым масле на сярэднім агні да мяккасці.
Ласось, мацарэлу нарэжце невялікімі кавалачкамі,
калі крэветкі буйныя іх гэтак жа парэжце.
Хвосцікі салеры парэжце невялікімі кавалачкамі.
На бляху выкладзіце салеру, апырскайце аліўкавым алеем.
Змяшайце крэветкі, мацарэлу, ласось і цыбулю.
Нафаршуйце гэтай сумессю канкільёне і выкладзіце іх на салеру,
зверху пасыпце цёртым сырам эмменталь
і невялікімі кавалачкамі сыра castello.
Апырскайце ўсё аліўкавым алеем і пасыпце чаборам,
запякайце ў разагрэтай да 180 С духоўцы да гатовасці 10-15 хвілін.
Выцягнуць з духоўкі і падаваць адразу ж.
|