- алей аліўкавы - 1.5 ст.л.
- цыбуля рэпчатая (дробна нарэзаная) - 1 шт.
-вяндліна - 10 тонкіх лустачак
-сліўкі (нетлустыя) - 650 мл
-гарошак (адвараны) – 300 г
- канкільёне – 370 г
-базілік (буйна нарэзаны) - 3 ст.л.
-востры сыр чэддэр (цёрты) - 2 шклянкі.
Разагрэйце духоўку да 200 С.
Вышмаруйце цеплатрывалы керамічны посуд.
Разагрэйце 1 ст. л. масла ў патэльні на сярэднім агні.
Абсмажце, памешваючы, цыбулю на працягу 5 хвілін.
Дадайце пакінутае масла, затым,
вяндліну, нарэзаную кавалачкамі па 5 см.
Рыхтуйце, памешваючы, 1 хвіліну.
Ўліце сліўкі, давядзіце да кіпення, паменшыце агонь і рыхтуйце 6 хвілін.
Дадайце гарошак.
Праз 2-4 хвіліны, калі соус злёгку згусне, пасаліце і паперчыце.
Адварыце ракавінкі ў падсоленай вадзе да стану "аль дэнтэ".
Адкіньце на друшляк і перакладзіце зваротна ў рондаль.
Перамяшайце макароны з прыгатаваным соусам.
Дадайце базілік і тры чвэрці сыра.
Выкладзіце сумесь у форму, пасыпце пакінутым сырам
і запякайце ў духоўцы 20 хвілін.
|