- кукурузная мука (крупчатка) - 1/2 шклянкі
- пшанічная мука - 1/2 шклянкі
- малако - 1/2 шклянкі
- сода - 1/4 г. л.
- соль,
-цукар - па густу
- чырвоны востры перац - 1/4 г. л.
- зеляніна кропу - па густу
- алей - 2 ст.л.
- алей для смажання.
У місцы злучыць кукурузную і пшанічную муку, соду, соль, цукар,
чырвоны перац, кроп і ўсё добра перамяшайце. Паступова ўліце
малако, размяшайце, каб не ўтварылася камякоў. У патэльні
разагрэйце алей (пласт алею павінен складаць 1.5 см) і сталовай
лыжкай асцярожна апусціце цеста ў алей. Абсмажце кожны бок
па 3-4 хвіліны да з'яўлення залаціста-карычневай скарыначкі.
|