для начыння:
-курыныя грудкі (без скуры і костак, дробна пасечаныя) - 2 шт.
-грыбы (шампіньёны) – 250 г
-рэпчатая цыбуля - 2 шт.
-кінза (зеляніна) - 1 маленькі пучок
-перац чылі (свежы, вычышчаны ад насення і перагародак, дробна нарэзаны) - 1 шт.
-імбір (свежы, здробнены) - 1 г.л.
-часнык (здробнены) - 2 зубчыка
Прыгатаваць цеста для мома: у вялікай місцы змяшаць муку з соллю,
зрабіць у цэнтры паглыбленне
і дадаць прыкладна 1 шклянку вады пакаёвай тэмпературы.
Вымешваць да утварэння грубага неаднастайнага цеста.
Перакласці цеста на прыпудраную мукой дошку
і вымешваць 5-6 хвілін, пакуль яно не стане аднастайным, эластычным.
Перакласці цеста ў міску, накрыць кухонным ручніком
і пакінуць на 30 ці больш хвілін пры пакаёвай тэмпературы.
Для начыння разагрэць у патэльні алей, дадаць цыбулю, часнык, імбір.
Абсмажваць 5 секунд.
Дадаць астатнія інгрэдыенты і тушыць да гатовасці -
прыкладна 10 хвілін.
Зняць патэльню з пліты і даць ёй астыць.
Стол пасыпаць мукой і раскачаць цеста (таўшчынёй 3 мм).
Формай для печыва выразаць кружкі дыяметрам каля 8 см.
У цэнтр кожнага кружка пакласці па 1 сталовай лыжцы начыння,
краі намачыць вадой і злучыць, робячы маленькія зморшчынкі
(як на варэніках), імкнучыся ніжнюю частку мома рабіць плоскай.
Зверху па цэнтру будзе праходзіць палоска зморшчын.
Пакуль будзеце ляпіць мома, гатовыя асобнікі накрыйце ручніком.
Разагрэць у патэльні алей, выкласці мома шырокім бокам уніз,
абсмажыць да скарыначкі.
Пасля ўліць трохі вады, накрыць вечкам і тушыць да гатовасці мома.
Падаць да стала гарачымі з чатні ці падыходным па густу соусам.
|