Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Мучныя стравы

    МОМА КУРЫНЫЯ З ГРЫБАМІ

    для начыння:

    -курыныя грудкі (без скуры і костак, дробна пасечаныя) - 2 шт.

    -грыбы (шампіньёны) – 250 г

    -рэпчатая цыбуля - 2 шт.

    -кінза (зеляніна) - 1 маленькі пучок

    -перац чылі (свежы, вычышчаны ад насення і перагародак, дробна нарэзаны) - 1 шт.

    -імбір (свежы, здробнены) - 1 г.л.

    -часнык (здробнены) - 2 зубчыка

     

    Прыгатаваць цеста для мома: у вялікай місцы змяшаць муку з соллю,

    зрабіць у цэнтры паглыбленне

    і дадаць прыкладна 1 шклянку вады пакаёвай тэмпературы.

    Вымешваць да утварэння грубага неаднастайнага цеста.

    Перакласці цеста на прыпудраную мукой дошку

    і вымешваць 5-6 хвілін, пакуль яно не стане аднастайным, эластычным.

    Перакласці цеста ў міску, накрыць кухонным ручніком

    і пакінуць на 30 ці больш хвілін пры пакаёвай тэмпературы.

    Для начыння разагрэць у патэльні алей, дадаць цыбулю, часнык, імбір.

    Абсмажваць 5 секунд.

    Дадаць астатнія інгрэдыенты і тушыць да гатовасці -

    прыкладна 10 хвілін.

    Зняць патэльню з пліты і даць ёй астыць.

    Стол пасыпаць мукой і раскачаць цеста (таўшчынёй 3 мм).

    Формай для печыва выразаць кружкі дыяметрам каля 8 см.

    У цэнтр кожнага кружка пакласці па 1 сталовай лыжцы начыння,

    краі намачыць вадой і злучыць, робячы маленькія зморшчынкі

    (як на варэніках), імкнучыся ніжнюю частку мома рабіць плоскай.

    Зверху па цэнтру будзе праходзіць палоска зморшчын.

    Пакуль будзеце ляпіць мома, гатовыя асобнікі накрыйце ручніком.

    Разагрэць у патэльні алей, выкласці мома шырокім бокам уніз,

    абсмажыць да скарыначкі.

    Пасля ўліць трохі вады, накрыць вечкам і тушыць да гатовасці мома.

    Падаць да стала гарачымі з чатні ці падыходным па густу соусам.

    Катэгорыя: Мучныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (02.12.2014)
    Праглядаў: 290 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar