для цеста:
- мука - 3.5 шклянкі
-соль - 1/2 г.л.
-вада - 1 шклянка
-бараніна (фарш з мяса нагі ці лапаткі) - 1.2 кг
-кінза (зеляніна) - 1 вялікі пучок
-рэпчатая цыбуля - 1 шт.
-зялёная цыбуля - 1 маленькі пучок
-чылі (свежы, вычышчаны ад насення, дробна нарэзаны) - 3 шт.
-алей - 2 ст.л.
-часнык - 4 зубчыка
-імбір (свежы, здробнены) - 1 ст.л.
-непальская гарам масала - 1.5 г.л.
-соль - 1 г.л.
- кайенскі перац - 1 г.л.
-турмерык (молаты) - 1/2 г.л.
-вада - 1/2 шклянкі
У вялікай місцы змяшаць усе інгрэдыенты, уключаючы ваду і масла.
Накрыць плёнкай і пакінуць пры пакаёвай тэмпературы на 10 хвілін.
За гэты час начынне прапітаецца водарам рэзкіх затавак.
Пакуль рыхтуецца начынне, можна замясіць цеста.
Для гэтага ў місцы змяшаць муку з соллю, зрабіць у цэнтры
паглыбленне і дадаць прыкладна 1 шклянку вады пакаёвай тэмпературы.
Вымешваць да утварэння грубага неаднастайнага цеста.
Перакласці цеста на прыпудраную мукой дошку
і вымешваць 5-6 хвілін, пакуль яно не стане аднастайным, эластычным.
Перакласці цеста ў міску, накрыць кухонным ручніком
і пакінуць на 30 ці больш хвілін пры пакаёвай тэмпературы.
Стол пасыпаць мукой і раскачаць цеста (таўшчынёй 3 мм).
Формай для печыва выразаць кружкі дыяметрам каля 8 см.
У цэнтр кожнага кружка пакласці па 1 сталовай лыжцы начыння,
краі намачыць вадой і злучыць, робячы маленькія зморшчынкі
(як на варэніках), імкнучыся ніжнюю частку мома рабіць плоскай.
Зверху па цэнтру будзе праходзіць палоска зморшчын.
Пакуль будзеце ляпіць мома, гатовыя асобнікі накрыйце ручніком.
Кантэйнеры параваркі вышмараваць маслам ці пакласці на дно лісты
зялёнай салаты, раскласці мома, пакідаючы паміж імі адлегласць 1-2 см.
Рыхтаваць на пару прыкладна 10 хвілін.
Гарачыя мома адразу ж раскласці па талерках і падаць да стала з чатні ці соусам.
|