-150 г кус куса,
-250 мл малака,
-к. 50 г мукі,
-2 яйкі, падзяліць,
-200 г сыра, нацерці на буйнай тарцы,
-0,5 г.л. солі,
-масла.
Кускус змяшаць з мукой, жаўткі ўзбіць з малаком і соллю і ўліць у кус
кус. Замясіць цеста, умяшаць сыр (цеста павінна атрымацца як густая
смятана). Узбіць бялкі і асцярожна ўмяшаць іх у цеста. Выпякаць аладкі
на агні ледзь ніжэй сярэдняга на патэльні з антыпрыгарным пакрыццём
у сметанкавым маслі ці алеі па 5 хвілін з кожнага боку. Падаваць
цёплымі са смятанай, ёгуртам ці маркоўнай салатай.
|