- 1 салатны агурок (300 г),
-1 невялікі зубчык часныку,
-3 галінкі мяты,
-1 ст.л. цытрынавага соку,
-250 мл кефіру,
-1/2 г.л. хрэна (гатовага),
-соль,
-чорны перац свежазмелены,
-2 радыскі
Агурок вымыць, абсушыць сурвэткай. Адрэзаць ад яго 2 кружочка для ўпрыгожвання. Пакінутую частку агурка ачысціць ад скуркі, разрэзаць уздоўж на палоўкі і гарбатнай лыжкай выскрабці насенне. Затым нарэзаць на кавалачкі. Зубчык часныку ачысціць і разам з кавалачкамі агурка пакласці ў міксер. Мяту вымыць, стрэсці вільгаць. 2 галінкі адкласці для ўпрыгожвання. Пакінутую мяту нарэзаць саломкай і пакласці ў міксер. Дадаць сок цытрыны і ўзбіваць прыкладна 15 сек. Затым ўліць у міксер астатні кефір, дадаць хрэн, соль і перац. Гатовы напой пераліць у фужэры. Радыску разрэзаць на палоўкі. На шпажкі нанізаць палоўку радыскі і кружок агурка. Пакласці на фужэр. Падаць з саломінкамі.
|