-цэдра ад аднаго буйнага апельсіна,
-130 г цукровай пудры,
-0,5 л вады,
-250 г цукровага пяску,
-10 г цытрынавай кіслаты.
Апельсін мыюць, знімаюць цэдру, якую труць на дробнай тарцы. У куфель кладуць цёртую апельсінавую цэдру, засыпаюць яе цукрам, потым ізноў пласт цэдры і пласт цукру.
Куфель накрываюць сподкам і пакідаюць стаяць 3 дні. Цукровы пясок заліваюць кіпенем і вараць сіроп, ў які прымешваюць сумесь апельсінавай цэдры з цукрам, а таксама цытрынавую кіслату.
Напой пакідаюць яшчэ на 2 дні пастаяць. Затым напой працэджваюць праз сіта і наліваюць у бутэльку. Падаюць на стол у астуджаным выглядзе.
Гэты напой можна прыгатаваць і на большую колькасць порцый, адпаведна павялічыўшы аб'ём і масу кампанентаў.
|