-ячмень – 50 г
- вада - 3 шклянкі
- насенне дыні - 30-40 г
- міндаль салодкі - 2-3 шт.
- міндаль горкі - 2-3 шт.
- цукар - 4-5 ст.л.
- духмяны сіроп (ружовы, ванільны, мятны і інш.) - 8-10 капель
Ячмень заліваюць 1 шклянкай вады і вараць, пакуль зерні не праварацца. Затым, зняўшы ячмень з агню і даўшы трохі астыць, расціраюць яго ў адвары, працэджваюць праз сіта. Да добра вычышчанага насення дыні дадаюць горкі і салодкі міндаль, таўкуць іх у ступцы і атрымліваюць сумесь у выглядзе цеста. Пры таўчэнні да міндаля і насення дыні дадаюць некалькі кропель вады. Пасля гэтага да стоўчанага насення дыні і міндаля дадаюць цукар і працягваюць таўчы. Атрыманае цеста заліваюць 2 шклянкамі вады (кіпячонай), дадаюць працэджаны адвар ячменю, усё добра змешваюць і награваюць, але не даводзячы да кіпення. Затым сумесь працэджваюць, дадаюць для водару кроплі сіропу. Часам да гэтага аршаду дадаюць каровіна малако. Гатовы напой разліваюць у бутэлькі, якія ставяць у халоднае месца. Перад ужываннем бутэльку з напоем падтрасаюць.
|