Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Напоі

    АРШАД ДЫННЫ

    -ячмень – 50 г

    - вада - 3 шклянкі

    - насенне дыні - 30-40 г

    - міндаль салодкі - 2-3 шт.

    - міндаль горкі - 2-3 шт.

    - цукар - 4-5 ст.л.

    - духмяны сіроп (ружовы, ванільны, мятны і інш.) - 8-10 капель

     

    Ячмень заліваюць 1 шклянкай вады і вараць, пакуль зерні не праварацца. Затым, зняўшы ячмень з агню і даўшы трохі астыць, расціраюць яго ў адвары, працэджваюць праз сіта. Да добра вычышчанага насення дыні дадаюць горкі і салодкі міндаль, таўкуць іх у ступцы і атрымліваюць сумесь у выглядзе цеста. Пры таўчэнні да міндаля і насення дыні дадаюць некалькі кропель вады. Пасля гэтага да стоўчанага насення дыні і міндаля дадаюць цукар і працягваюць таўчы. Атрыманае цеста заліваюць 2 шклянкамі вады (кіпячонай), дадаюць працэджаны адвар ячменю, усё добра змешваюць і награваюць, але не даводзячы да кіпення. Затым сумесь працэджваюць, дадаюць для водару кроплі сіропу. Часам да гэтага аршаду дадаюць каровіна малако. Гатовы напой разліваюць у бутэлькі, якія ставяць у халоднае месца. Перад ужываннем бутэльку з напоем падтрасаюць.

    Катэгорыя: Напоі | Дабавіў: wawkalaki (29.06.2014)
    Праглядаў: 198 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar