- сок ягад (суніца, трускаўка, вішня, парэчка, маліна) - 1 шклянка
- горкі міндаль, салодкі міндаль, грэцкія арэхі - па 1/3 шклянкі
- вада - 2.4 шклянкі
Ячмень заліваюць вадой у суадносінах 1: 1 па вазе і вараць датуль, пакуль ён не парэпаецца. Пасля гэтага адвар зліваюць у рондаль, а зерні змяшчаюць у ступку і таўкуць. Затым з арэхаў рыхтуюць таўчоную масу і злучаюць яе з таўчоным ячменем і ячменным адварам, дадаюць вызначаную колькасць вады і даводзяць да кіпення. Трохі астуджаюць і дадаюць сок з ягад, размешваюць і напой гатовы.
|