- міндаль салодкі – 400 г
- цукар - 1 шклянка
- вада
Міндаль абварваюць кіпенем, чысцяць ад скуркі, укладваюць у ступку і таўкуць яго, дадаючы пры гэтым трохі кіпячонай вады, каб пры таўчэнні з арэхаў не вылучалася масла. Затым да стоўчаных арэхаў дадаюць цукар, добра размешваюць і атрымліваюць міндальнае цеста, якое можна захоўваць у халодным месцы не меней года і выкарыстоўваць для падрыхтоўкі аршаду па меры патрэбы. Для атрымання міндальнага аршаду бяруць патрэбную колькасць міндальнага цеста, заліваюць яго ячменным адварам (гл. папярэдні рэцэпт), дадаюць трохі вады ці малака, награваюць пры сталым памешванні амаль да кіпення, працэджваюць. Падаюць у астуджаным выглядзе.
|