Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Напоі

    АРШАД ПАМЯРАНЦАВЫ

    -ячмень – 150 г

    - вада - 2.5 шклянкі

    - міндаль салодкі – 40 г

    - гарбузовае насенне (вычышчанае) – 20 г

    - памяранцавы сіроп - 1 ст.л.

    - цукар - 1/2 шклянкі

    - памяранцавы сок - 2 ст. л.

     

    Зерне ячменю заліваюць 2 шклянкамі вады і вараць на слабым агні 5-7 хвілін, пасля чаго ваду зліваюць і заліваюць такой жа колькасцю новай вады і зноў вараць на слабым агні датуль, пакуль зерні не праварацца. Тады, зняўшы яго з агню і даўшы трохі астыць, ячмень расціраюць у пакінутай вадзе (адвары) і працэджваюць праз сіта. Затым да атрыманай вадкасці дадаюць па густу цукар і вараць гэту сумесь, не даводзячы да кіпення, на малым агні. Затым бяруць міндаль, абліваюць яго кіпенем, здымаюць скурку і кладуць у ступку, туды ж дадаюць вычышчанае ад лупіны гарбузовае насенне і памяранцавы сіроп. Усё гэта таўкуць у ступцы да атрымання аднастайнай масы, а затым дадаюць цукар. У атрыманую масу ўліваюць ячменнага адвару (прыблізна 2.5 шклянкі), размешваюць і даводзяць да кіпення. Зняўшы з агню, аршад працэджваюць, дадаюць памяранцавага соку, размешваюць, астуджаюць і разліваюць у шклянкі.

    Катэгорыя: Напоі | Дабавіў: wawkalaki (29.06.2014)
    Праглядаў: 241 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar