-арэх (2-4 найменні) - 1 ст. лыжка
-морква - 1 шт
-мацярдушка звычайная сухая - 0.5 г. лыжка ці рамонак аптэчны - 0.5 г. лыжка
-сліўкі - 0.5 шклянкі
-вада - 2 шклянкі
Масу морквы, нацёртай на дробнай тарцы, змяшанай са здробненымі ядрамі арэхаў (без скуркі), старанна перамяшаць. У кіпячую ваду ўсыпаць сухую мацярдушку ці рамонак аптэчны, настойваць 10 - 15 хвілін, дадаць моркву з арэхамі, давесці да кіпення, адразу ж зняць з агню і настойваць 10 - 15 хвілін. У працэджаны адвар дадаць кіпячоныя пастэрызаваныя сліўкі і падаць да стала з кавалачкам лёду
|