-міндаль - 2 шклянка
-цукар - 5 шклянак
-сок цытрынавы - 0.5 шклянка
-адвар ячменны - 2 л
Да прапушчаных праз мясасечку ядраў вычышчаных ад скуркі міндальных арэхаў паступова дадаваць цукар, расціраючы масу.
Падрыхтоўка ячменнага адвару: прамытую крупу цалкам пакрыць халоднай кіпячонай вадой. Праз 2 - 3 гадзіны настойвання крупу прапусціць праз мясасечку, развесці халоднай вадой, размяшаць, працадзіць. Атрыманую сумесь прагрэць да кіпення, увесь час памешваючы; астудзіць. У арэхавую масу з цукрам паступова ўліць ячменны адвар, дадаць цытрынавы сок. На стол падаць з кавалачкамі лёду.
|