-ажына – 150 г
- вада - 1 л
- цукар – 120 г.
Ажынавы морс - адрозніваецца інтэнсіўнай афарбоўкай, параўнальна духмяным пахам і прыемным густам свежых ягад. Ажыну перабраць, прамыць, расцерці, адціснуць сок, зліць яго ў шкляны посуд, накрыць вечкам і паставіць у халадзільнік. Выцісканні заліць гарачай вадой, давесці да кіпення, праварыць 10 хвілін, затым працадзіць. Атрыманы адвар злучыць з астуджаным сокам, дадаць цукар і добра перамяшаць. Для большага водару і апетытнасці рэкамендуюць дадаць у гэты сок 20-30% малінавага соку. Паколькі ў ажынавым соку ўтрымоўваецца вялікая колькасць кіслаты, яго рэкамендуюць развесці вадой, падсаладзіўшы цукрам.
|