-2 персіка
-250 г трускаўкі
-вадкі падсаладзіцель
-1 пакуначак ванільнага цукру
-800 мл малочнай сыроваткі
Персікі вымыць пад бруёй цёплай вады, абсушыць і крыжападобна надрэзаць. Ненадоўга апусціць у гарачую ваду і затым ачысціць ад скуркі. Плады разрэзаць напалову, увыдаліць костачкі, мякаць нарэзаць невялікімі кубікамі. Трускаўку добранька вымыць, выдаліць пладаножкі і нарэзаць кубікамі. Па асобнасці змяшаць плады садавіны з некалькімі кроплямі вадкага падсаладзіцеля і вытрымаць у такім сіропе каля 10 хвілін. Міксерам ці ў блендэры здрабніць персікі ў пюрэ разам з ванільным цукрам і паловай малочнай сыроваткі. Кубікі трускаўкі з пакінутай сыроваткай таксама здрабніць у пюрэ з дапамогай міксера. Клубнічны і персікавы напой разліць па двух вялікіх гарлачыках. Затым, уліваючы адначасова з двух бакоў, напоўніць напоем 4 шырокіх куфля ці крэманкі. У кожную пасудзіну пакласці саломінку і падаць дэсерт да стала, астуджаць неабавязкова.
|