-шакалад - 100 г,
-кефір аднадзённы - 300 мл,
-малако - 50 мл,
-сіроп цукровы - 50 мл,
-персікі - 2 шт.
Вазьміце невялікую колькасць шакаладу, паламайце на долькі і пакладзіце ў посуд з невялікай колькасцю малака. Пастаўце посуд на слабы агонь і дайце шакаладу набыць вадкую кансістэнцыю. Далей заліце шакалад кефірам, цукровым сіропам і перамяшайце міксерам. Разліце цёплы кактэйль па куфлях, а краі куфляў упрыгожце лустачкамі персікаў. Падавайце да стала цёплым.
Калі ў вас адсутнічае шакалад, то для падрыхтоўкі "Мулаткі" можна ўзяць какаву. Для гэтага вазьміце трохі какава-парашка, змяшайце яго з малаком і пастаўце на павольны агонь, увесь час памешваючы. Як толькі какава закіпіць, зніміце яе з агню і пастаўце астываць. Калі какава астыне, змяшайце яе з кефірам пры дапамозе міксера. Астатнія інгрэдыенты дадаюцца ў тым жа парадку, што і ў мінулым кактэйлі. У гэтым выпадку, кактэйль трэба падаваць да стала халодным.
-какава парашок - 2 ст. л.,
-малако - 200 мл,
-цукар - 2 г. л.
|