-150 мл кефіру,
-30 мл слівак,
-100 мл клубнічнага соку,
-2 ст.л. клубнічнага пюрэ,
-цытрынавая цэдра,
-1 г.л. цукровага пяску,
-ванільны цукар - па густу.
Са свежых ягад трускаўкі прыгатуйце сок і пюрэ, працёршы іх праз сіта. Сок і пюрэ змяшайце, ўліце астуджаныя сліўкі, дадайце цукровы пясок і нацёртую цытрынавую цэдру. Перамяшайце сумесь да атрымання аднастайнай масы і растварэння цукру. Затым ўліце халодны вадкі кефір. Напой пераліце ў міксер і ўзбіце да утварэння пены. Кактэйль пераліце ў куфлі і пасыпце ванільным цукрам.
|