-500 г кавуна,
-4 ст.л. апельсінавага соку,
-2 ст.л. малінавага сіропу,
-2 ст.л. слівак,
-250 мл астуджанай малочнай сыроваткі,
-галінка мяты
З мякаці кавуна выразаць 16 невялікіх шарыкаў. На шпажкі нанізаць па 3 шарыка. Астатнія шарыкі з мякаці кавуна змясціць прыкладна на 2 гадзіны ў маразільную камеру. З кавуна зрэзаць скарынку, выдаліць з яго семечкі, нарэзаць мякаць на кавалачкі і пакласці іх у міксер. Дадаць сок, сіроп і сліўкі. Узбіваць прыкладна 15 секунд. Дадаць у міксер малочную сыроватку і ўзбіваць яшчэ 10 секунд. Замарожаныя шарыкі кавуна раскласці ў шклянкі для кактэйляў, затым уліць змесціва міксера. Зверху пакласці шпажку з кавуновымі шарыкамі, упрыгожаную лісцем мяты. Падаваць з дзвюма саломінкамі і лыжачкай.
|