- 200 мл кавы эспрэс ці кавы, зваранай ў турцы,
-100 мл малака,
-100 г марозіва
- слівачнага ванільнага ці пламбіру,
-8 кубікаў лёду,
-цёрты шакалад для ўпрыгожвання.
Сварыце каву у турцы і працэдзіце яе. Калі вы выкарыстоўваеце эспрэс, рабіце яго падвойным - кава павінен быць моцнай. Узбіце ў міксеры марозіва з малаком у густую пену.
Асобна прыгатуйце тонка наколаты лёд. Напоўніце высокія празрыстыя куфлі лёдам на 2/3, уліце марозіва з малаком, а затым асцярожна працэджаную каву.
Не змешвайце - хай кава і марозіва расцякаюцца прыгожымі разводамі. Пры жаданні злёгку прысыпце напой шакаладнай габлюшкай.
Акуратна ўстаўце саломінку пасярэдзіне куфля. Падавайце адразу ж .
|