1 порцыя
-міндаль – 12 шт.
-цукар – 10 ст. лыжак
-малако - 7.5 шклянкі
-мука бульбяная - 0.75 шклянкі
Стаўчы ў ступцы 12 горкіх міндалін (без скуркі), затым расцерці іх песцікам, падліваючы 0,5 шклянкі гарачага малака. Ўліць у таз 6 шклянак малака і 10 сталовых лыжак цукру, паставіць на пліту.
Калі закіпіць, ўліць тонкім струменьчыкам, увесь час памешваючы, шклянку халоднага малака, разбоўтанага з 0,75 шклянкі бульбяной мукі і расцёртым міндалем.
Мяшаць датуль, пакуль не згусне і не запузырыцца. Падаваць кісель гарачым ці халодным са сліўкамі (ці малаком) і варэннем.
|