-малако - 2 шклянкі
-мёд - 1 ст. лыжка
-крухмал - 1 г. лыжка
Давесці да кіпення 1 шклянку малака і размяшаць у ім мёд. У асобным кубку развесці крухмал (лепш кукурузны): на 1 г. лыжку крухмалу - 1 ст. лыжка халоднага малака. Атрымаецца вадкі кісель.
Для густога кісяля крухмалу бярэцца ўдвая больш. Як толькі малако закіпіць, уліць крухмал і варыць кісель 4 хвіліны на слабым агні, бесперапынна памешваючы.
Гатовы кісель выліць у шклянку, пасыпаць дробкай цукровага пяску, ці пудры, каб на паверхні кісяля не ўтварылася плёнка. Астудзіць.
|